tiistai 28. heinäkuuta 2015

CORUNA, ESPANJA – CHERBOURG, RANSKA 19.07-24.07.2015


Tarinaa Biskajan ylityksestä  tulossa joskus....

Tänään tiistaina 28.7 olemme tehneet päätöksen lähteä taas eteenpäin kohti Suomea. Lähtö on huomenna aamulla aikaisin kello 4, tarkasti laskettuna vuorovesivirtojen vuoksi. Täällä vuorovedenvaihtelu ja sen aikaansaamat virrat ovat todella voimakkaita, varsinkin kun juuri nyt sattuu olemaan täysikuun aika. Tässä Cherbourgin edustalla virta on tällä hetkellä noin 4 solmua, joko vastaan tai myötäisenä, aina kuuden tunnin sykleinä. Meidän normaali matkavauhti on 5 solmua, joten siitä on helppo laskea, kuinka kovaa kuljemme, jos päädymme vastavirtaan. Kello neljän lähdöllä saamme mukavan myötävirran alkumatkaksi ja onneksemme virta on jo heikompi ehdittyämme tarpeeksi pitkälle merelle.

Säätiedotus lupaa tällä hetkellä alkuun reilua myötätuulta, joka heikkenee ja saattaa kääntyä vähän vastaiseksi muutaman päivän kuluttua. Tavoitteenamme on seilata taas kerralla niin pitkälle kuin tuulet sallivat, ehkä jopa Kielin kanavalle asti.1 kommentti:

  1. Terveiset Porista! On ollut mielenkiintoista seurata purjehdustanne. Nyt olen odotellut loppumatkan juttua Ranskasta kotiin Suomeen ja tietenkin Biskajan ylitystä. Milloin mahtaa ilmestyä lopputarina, siis tältä reissulta?

    OP Johansson

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti viestiä, ruusuja, risuja, kysymyksiä, mitä vaan. Pyrimme vastaamaan, kun olemme netin äärellä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.