lauantai 21. maaliskuuta 2015

Message from: Maiju Suurnäkki

Moottorointiretkellä Karibian merellä kohti Kuubaa.

Aurinko paistaa,on lämmin, meri on rauhallisen sininen, tuulee 5-7 m/s. Ihanteellinen purjehdussää?? Olisi, jos olisimme menossa etelään, vaikkapa takaisin Kolumbian Santa Martaan:-) Mutta pohjoiseen on täysin vastatuuli, prkle!!! Sääennusteet lupasivat koillis/itätuulta, joka kääntyy kokonaan itään. Niinpä niin, lupasivat kyllä -mihin voi lähettää reklamaation toteutuksesta? On tuuli aina välillä vähän kääntynytkin, enemmän pohjoiseen. On siis ulkoilutettu purjeita ja pöristelty moottorin voimalla eteenpäin reilu kaksi vuorokautta, ajoittain kryssitty eli tehty siksakkia, kun tuuli on tullut suoraan nenään. Ihanaa matka"purjehdusta".

Kannella tarkenee, kun aurinko lämmittää, ainoastaan yöllä täytyy jo vetää pitkää hihaa ja punttia päälle, ollaan siis menossa viileämmille seuduille vähitellen. Sisällä ei palele edes yöllä, lämpömittari näyttää noin 40 astetta jatkuvasti, koska moottori lämmittää myös ympäristönsä. Kalaa ei olla vielä saatu. On toski yritetty, mutta meren pinnassa on paljon rehua, siis jotain rakkolevää, joka tarttuu koukkuun isoina ryppäinä. Tällä reitillä on ollut aika hiljaista, muutamia rahtareita on nähty ja yksi poikittain kryssivä purjevene.

Aiomme pysähtyä matkan varrelle osuvalle Cayman Islandille huilaamaan, odottamaan parempaa tuulta ja tankkamaan polttoainetta. Grand Caymanin pääkaupungin Georgetownin edustalla pitäisi olla veneilijöitä varten kiinnittymispoijuja, sinne siis. Matkaa on reilu 180 mailia, joten perillä ollaan huomenna iltapäivällä.

2 kommenttia:

  1. Onko Panthera muka joskus purjehtinut/moottoroinut muihin kuin vastaisiin tuulensuuntiin?;)))) Tsemppiä rakkaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kodittomat:-) Kyllä Panthera tuli Atlantin yli idästä länteen ihan myötätuulessa (muista ongelmista ei nyt puhuta), katsotaan, miten käy takaisin mennessä. Jotkut ne lähtee pallonkiertoon, että saa aina mennä myötäiseen...

      Poista

Jätä rohkeasti viestiä, ruusuja, risuja, kysymyksiä, mitä vaan. Pyrimme vastaamaan, kun olemme netin äärellä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.